طرز تهیه انواع ترشی خرفه

طرز تهیه انواع ترشی با خرفه, طرز تهیه ترشی خرفه با هویج, ترشی خرفه با بادمجان

طرز تهیه ترشی خرفه

طرز تهیه انواع ترشی با خرفه

ترشی خرفه را میتوانید با انواع سبزیجات دیگر از جمله هویج، گوجه فرنگی و بادمجان  تهیه کنید. طعم ملایم و سبک ترشی خرفه سبب شده که برای درد معده مفید باشد.

خواص ترشی خرفه

ترشی خرفه طعم ملایم و سبکی دارد و برای افراد گرفتار به درد معده و سردرد مفید می باشد.

به توصیه پزشکان طب سنتی بهتر می باشد در ترشی خرفه از نعنا استفاده کنید.

زیاده روی در مصرف خرفه میتواند سبب بی اشتهایی و کم شدن بینایی شود. به همین دلیل پزشکان طب سنتی از نعنا و کرفس به عنوان مصلح خرفه استفاده میکرده اند.

مصرف خرفه به صورت خام یا پخته تاثیر تب بر، تصفیه خون ، کاهش حرارت درونی ، رفع عطش و افزایش ادرار دارد.

خرفه برای خراش معده و ترش کردن معده مفید می باشد.

خرفه تنظیم کننده قاعدگی می باشد و برای رفع بیخوابی ، معالجه اخلاط خونی و سرفه های طولانی مفید می باشد.

ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه, شور خرفه

ترشی خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه

خرفه را پاکیزه بشویید و بعد از این که آبش رفت با چاقو خرد کنید.

خرفه ها را به همراه سرکه کمی سیر ، گلپر و ادویه کاری و فلفل روی حرارت بگذارید و به محض این که سرکه به جوش آمد شعله را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای گل محمدی

ترشی را داخل شیشه بریزید و اگر سرکه روی خرفه ها را کامل نگرفته بود مقداری دیگر سرکه رویش بریزید. این ترشی به محض حاضر شدن قابل خوردن می باشد.

توجه داشته باشید که خرفه جزو گیاهانی می باشد که مصرف آن در حاملگی محدودیت دارد .

ترشی خرفه با گوجه فرنگی

مواد لازم ترشی خرفه با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی درشت ۲ کیلوگرم
سیر ۳ رقم
سرکه سفید    ۲ حبه
نمک به مقدار لازم
 فلفل سیاه ۲ قاشق مربا خوری
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری

ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه, شور خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه با گوجه فرنگی

طرز تهیه ترشی خرفه با گوجه فرنگی

خرفه را به اندازه دو بند انگشت خرد کنید.

گوجه ها را با رنده درشت ، رنده کنید.

سیر را با لبه پهن چاقو له کنید.

2 لیوان سرکه در قابلمه ریخته روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.

خرفه ، گوجه و نمک را افزایش کرده و شعله را کم کنید نیم ساعت ملایم بجوشد.

همین که مخلوط پرآب باشد کافیست، اگر سرکه کم بود میتوانید مقداری افزایش کنید.

شعله را خاموش کرده سیر و فلفل و زردچوبه را افزایش کنید و بعد از خنک شدن در شیشه داخل یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای غوره

ترشی خرفه با هویج:

مواد لازم ترشی خرفه با هویج

  گیاه خرفه ۶-۵ کیلو
نعناع ۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
 هویج رنده شده نیم کیلو
 سیر خرد شده ۲ بوته تقریبا ۱۵۰-۲۰۰ گرم
 فلفل سبز قلمی حلقه ای خرد شده  ۶-۸ رقم
نمک  ۵ قاشق غذاخوری
 سرکه به میزان لازم

ترشی خرفه با هویج, ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج:

خرفه را شسته و بعد از این که آبش رفت خرد کنید.

خرفه را به همره هویج رنده شده ، سیر خرد شده و نعنا خرد شده و نمک و فلفل داخل قابلمه ریخته و سرکه را به آن ها افزایش کنید.

شعله را روشن کرده و شکیبایی کنید سرکه به جوش آید. شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن سرکه را داخل شیشه ها بریزید.

میتوانید از مرحله حرارت دادن بگذرید و پایان مواد را مخلوط نموده داخل شیشه بریزید و رویش را با سرکه پر کنید و در شیشه را ببندید.

در صورتی که متمایل‌شدن به تهیه ترشی خرفه با کلم دارید میتونید به جای هویج از کلم خرد شده یا گل کلم ریز خرد شده استفاده کنید.

ترشی خرفه با بادمجان:

مواد لازم ترشی خرفه با بادمجان

 خرفه 3-4 کیلوگرم
 بادمجان نیم کیلوگرم
 خیار نیم کیلوگرم به دلخواه
سیر 4 بوته
سرکه 2 لیتر
نمک به میزان دلخواه
 فلفل به میزان دلخواه
نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
رازیانه یک قاشق غذاخوری
سیاه دانه یک قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید:  دستور تهیه ترشی اسپانیایی

طرز تهیه ترشی خرفه با بادمجان

ریشه خرفه ها را گرفته و بشویید و آبکش کنید.

بعد از خشک شدن، خرفه ها و ساقه هایشان را با چاقو خرد کنید.

بادمجان و خیار را پوست گرفته نگینی خرد کنید.

سرکه و کمی نمک را مخلوط کنید و در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید.

بادمجان و خیار و خرفه را به سرکه افزایش کنید و به محض این که جوش آمد شعله را خاموش کنید.

فلفل ، رازیانه ، سیاه دانه ون عنا را افزایش کنید.

سیر را قطعه کنید و به مواد داخل قابلمه افزوده و شکیبایی کنید سرد شود سپس داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید. این ترشی را به محض حاضر شدن میتوانید میل نمایید.

مقداری غوره شور هم به این سرکه میتوانید افزایش کنید.

اگر تمایلی به استفاده از خیار ندارید میتوانید تنها از بادمجان برای تهیه ترشی استفاده کنید و برای ادویه تنها از زردچوبه و فلفل استفاده کنید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ترشی زغال اخته

خواص ترشی زغال اخته ترشی زغال اخته خوشمزه ترشی زغال اخته یک چاشنی خوشمزه و …