طرز تهیه نان چاباتا ایتالیایی

چاباتا نان حجیم ایتالیایی

طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش فوق العاده

نان چاباتا یا نان سیباتا یک نان حجیم ایتالیایی است که با خمیر ترش تهیه می شود و می تواند جایگزین مناسبی برای نان باگت و نان فرانسوی برای تهیه انواع ساندویچ ها باشد.

نان چاباتا یا Ciabatta Bread یک نان حجیم ایتالیایی است که مدتی جایگزین نان باگت فرانسوی شده بود . این نان در سراسر دنیا طرفداران خودش را دارد ، در ترکیب این نان علاوه بر آرد و آب از شیر و روغن زیتون و خمیر ترش استفاده می شود.

نان چاباتا با انواع غذا ، سوپ و سالاد سرو می شود.

نان چاباتا تنوع بسیار زیادی دارد و مقدار گلوتن نان چاباتا خیلی بالاست بنابراین اگر به گلوتن حساسیت دارید نمی توانید از این نان استفاده کنید.

سطح نان چاباتا ترد است و درونش بافت نرمی دارد و می توانید به عنوان پایه انواع ساندویچ به جای نان باگت از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه سالاد میوه و آلوئه ورا

 

EJTK34 Sliced bread Ciabatta and extra virgin Olive oil on wooden background

رسپی پخت نان چاباتا ایتالیایی

نان چاباتا

مواد لازم نان چاباتا

برای 8 نفر

خمیر ترش تازه یا خشک 15 گرم
آرد  900 گرم
آب ولرم 500 میلی لیتر
شیر ولرم  5 قاشق غذاخوری
روغن زیتون  4 قاشق غذاخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
 روغن مایع یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه نان چاباتا ایتالیایی

طرز تهیه نان چاباتا

نصف خمیر ترش را خرد کنید و با نصف آب ولرم مخلوط کنید تا حل شود و رویش را با پارچه بپوشانید و 15 دقیقه درمحلی گرم قرار دهید تا استراحت کرده و ورز آید.

حدود 350 گرم از آرد را کم کم به مایع خمیر ترش اضافه کنید و هم بزنید و دوباره رویش را دستمال بکشید و نیم ساعت استراحت دهید.

در این زمان باقی مانده خمیر مایه را با شیر مخلوط کرده و هم بزنید تا حل شود.

خمیر را اضافه کرده ، روغن زیتون ، نمک و بقیه آب و آرد را اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود.

بیشتر بخوانید:  2 روش طرز تهیه بادمجان کباب گیلانی

خمیر را روی سطحی صاف ورز دهید تا یکدست شود.

روی خمیر را روغن مایع بمالید و با پارچه رویش را بپوشانید و یک ونیم ساعت در محلی گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.

طرز تهیه نان چاباتا حجیم شده با خمیر ترش

دوباره کمی خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود سپس به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را رول کنید.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا این که چرب کنید  و داخل هر سینی دو عدد رول خمیر قرار دهید و رویشان را کمی با دست فشار دهید سپس با دستمال رویشان را بپوشانید و دوباره صبر کنید تا حجمشان دوبرابر شود.

نان ها را به مدت نیم ساعت در فری که با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد. بهتر است هنگام پخت نان چاباتا سینی را در طبقه اول فر قرار دهید و یک ظرف آب هم کف فر بگذارید. در آخرین مرحله در صورت تمایل میتوانید مقداری زیتون سیاه خرد شده به خمیر نان اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه چانا ماسالا

 

برگرفته از بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربای فلفل دلمه ای

طرز تهیه مربای فلفل دلمه ای خانگی خوش طعم و خوشمزه مربای فلفل دلمه با …